Διάρκεια εργαστηρίου: 60 λεπτά μία φορά την εβδομάδα

Τρόπος διεξαγωγής: Εξ αποστάσεως ή από κοντά

Ηλικίες: 8-14 ετών

 

Το Minecraft Education Edition είναι ένα πρόγραμμα που ενισχύει την δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών μέσα από τις κατασκευές και τον πειραματισμό. Με το ειδικό περιβάλλον Makecode που συμπληρώνει τον κόσμο του Minecraft, οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να εξασκηθούν στην προγραμματιστική λογική και με κίνητρο την κατασκευή φανταστικών κόσμων να εξερευνήσουν πιο περίπλοκες προγραμματιστικές δομές. Επίσης, μέσα από το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζεται η εξερεύνηση των μαθητών στο κόσμο των μαθηματικών και της χημείας. Εξερευνούμε τα στερεά σώματα, τις τέσσερις πράξεις, την κατασκευή χημικών ενώσεων και τον περιοδικό πίνακα!

Οι εκπαιδευτικοί μας ενημερώνονται και εκπαιδευόνται συνεχώς από την Microsoft στη διδασκαλία του Minecraft Education Edition, του Microsoft Office και άλλων προγραμμάτων μέσω του προγράμματος Global Training Partner του οποίου είμαστε μέλη από το 2018.

Μαθήματα Minecraft
Microsoft in Education Global Training Partner

Ο προγραμματισμός στο Minecraft: Education Edition γίνεται παιχνίδι! Χρησιμοποιώντας blocks, JavaScript ή Python μέσω του MakeCode οι μαθητές κατακτούν σταδιακά την προγραμματιστική λογική.

 

Προγραμματισμός με το Minecraft

Στο Minecraft: Education Edition, οι μαθητές μπορούν να εξερευνήσουν τις βασικές αρχές του STEM μέσα απο ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες και κόσμους!

 

STEM Minecraft

Με το Minecraft: Education Edition, οι μαθητές δημιουργούν τις δικές τους τρισδιάστατες κατασκευές, κτίρια, γέφυρες, πόλεις αλλά και μοτίβα, γλυπτά και κόμικ.

 

Minecraft STEAM

Μέσω του Minecraft: Education Edition, οι μαθητές καλούνται να επιλύσουν μια σειρά από προβλήματα όπως η κατάσβεση δασικών πυρκαγιών με AI, η προστασία απειλούμενων ειδών και η επίλυση γρίφων.

 

Επίλυση προβλήματος στο Minecraft

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος


    Ισχύει Πολιτική Προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.