Διάρκεια εργαστηρίου: 90 λεπτά μία φορά την εβδομάδα

Ηλικίες: 5-12 ετών

Σε ένα εργαστήρι Ρομποτικής και STEM οι μαθητές κατασκευάζουν ρομποτικά μοντέλα και στη συνέχεια τα προγραμματίζουν, σε συνδυασμό με την πραγματοποίηση πειραμάτων και κατασκευών όπου εξασκούνται στους νόμους της φυσικής και στις αρχές των μαθηματικών που βρίσκονται τριγύρω μας στον κόσμο.

Κατά τη φάση της κατασκευής, οι μαθητές πειραματίζονται με αρχές της μηχανικής, εξερευνούν τους τρόπους διάδοσης κίνησης σε διαφορετικούς άξονες και μαθαίνουν τις αναλογίες μεταξύ των γραναζιών.

Κατά τη διαδικασία του προγραμματισμού, οι μαθητές χρησιμοποιώντας διαφορετικά περιβάλλοντα ψευδογλώσσας όπως scratch, tinker, edware, LEGO sofware μαθαίνουν την προγραμματιστική λογική και βασικές της έννοιες όπως η επανάληψη, συνθήκες και οι μεταβλητές.

Οι μαθητές, αν το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ρομποτικής με στόχο την ανάπτυξη των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων και την ανταλλαγή ιδεών με άλλες ομάδες ρομποτικής.

Στο πλαίσιο του STEM οι μαθητές πειραματίζονται με απλά υλικά, κάνουν μετρήσεις με μαθηματικά όργανα, δημιουργούν λεπτομερή σχέδια των εφευρέσεών τους, κάνουν δοκιμές και βελτιώσεις, μαθαίνουν να σκέφτονται δημιουργικά και με πρωτότυπο τρόπο. Ανακαλύπτουν ότι οι ιδέες τους έχουν αξία.

Το STEM και η Ρομποτική είναι αρμονικά δεμένα μεταξύ τους μέσω της κοινής θεματικής και αλληλοσυμπληρώνονται στα πλαίσια του μοναδικού, ειδικού προγράμματος σπουδών της Ampersand.

Δεν βρίσκεστε στο Παγκράτι; Δείτε εδώ του άλλους χώρους που πραγματοποιείται το πρόγραμμα της Ampersand Robotics.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος


    Ισχύει Πολιτική Προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.